Συνάντηση Φραγκίσκου Παρασύρη με τους εργαστηριακούς γιατρούς

Με τους εκπροσώπους των εργαστηριακών γιατρών του Ηρακλείου, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συναντήθηκε ο Φραγκίσκος Παρασύρης Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης, οι εργαστηριακοί ιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, οδηγώντας πολλά ιατρεία σε οριακές συνθήκες λειτουργίας ή ακόμα και στο κλείσιμό τους. 

Οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών ιατρών, τόνισαν πως  για τον συγκεκριμένο κλάδο το clawback κινείται στο 50-52%, που σημαίνει ότι τα μισά χρήματα από αυτά που έχουν εισπράξει ως δεδουλευμένα καλούνται να τα επιστρέψουν πίσω.  Τονίστηκε, επίσης, πως ο κλειστός προϋπολογισμός για την αποζημίωση των εργαστηριακών εξετάσεων, δεν διαμορφώνεται κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων και δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες. 

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξορθολογήσει και να προσαρμόσει το μέτρο, εφαρμόζοντας τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, ώστε να εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, χωρίς να μετακυλήσει τις δαπάνες στους πολίτες-ασθενείς , όπως εφάρμοσε τελευταία με το χαράτσι των 1 & 3 ευρώ, ανά παραπεμπτικό στις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πλήρη ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στηρίζει τον πληττόμενο κλάδο των εργαστηριακών γιατρών, δήλωσε ο Φραγκίσκος Παρασύρη ύστερα από την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί